Foodpairingowa uczta:

zima

Wyjątkowy e-book:

20 autorskich przepisów na wyśmienite dania

Lubisz (lub musisz) gotować?

Brakuje Ci pomysłu co przygotować na śniadanie, obiad, kolację, rodzinne przyjęcie czy imprezę z przyjaciółmi?

Znudził Ci się rosół i schabowe z ziemniakami i mizerią?

Jeśli Twoja odpowiedź na choćby jedno pytanie brzmi TAK,
to musisz przeczytać do końca.

Poznaj moje sekretne, autorskie przepisy na unikalne, zaskakujące i przepyszne dania, w których skomponowałam ze sobą w fantastyczny sposób różnorodne składniki tworząc nowe połączenia smakowe – zaskoczysz nie tylko siebie, ale i swoich gości!

Jestem ogromną pasjonatką żywności, gotowania, pieczenia i chyba wszystkiego, co dotyczy jedzenia, łącznie z jego spożywaniem. Żywność jest nie tylko moim hobby, ale i ścieżką zawodową.

Marta Szumiata

Co znajdziesz w e-booku “Foodpairingowa uczta: zima”?

okładka

✔️ Dowiesz się na czym polega tajemniczy foodpairing.

✔️ Odkryjesz przepisy na 20 nietuzinkowych dań, po 5 z każdej kategorii: przystawki, zupy, dania główne i desery.  Wyobraź sobie zaskoczenie i niedowierzanie na twarzach swoich bliskich! 🤭

✔️ Do każdego dania znajdziesz kompletną listę niezbędnych ingrediencji, co zaoszczędzi Twój czas, oraz szczegółowe instrukcje przygotowania! Gotowanie może być łatwe i przyjemne 😉.

✔️ Dowiesz się, z czym łączyć poszczególne składniki. Twoje dania już nigdy nie będą takie jak dawniej.

✔️ Każdy przepis okrasiłam smakowitą opowieścią i foodpairingowym wyjaśnieniem!

✔️ Zobaczysz naszą propozycję podania przygotowanych dań na pięknych i kuszących zdjęciach.

Co o e-booku “Foodpairingowa uczta: zima” mówią inni?

Marcin Wojtasik

restaurator, popularyzator kuchni azjatyckich

Bardzo sympatyczny e-book z przepisami, które trochę wywracają powszechnie przyjęte wyobrażenia o smakach. Niby bardzo tradycyjne europejskie klasyki, jednak z zaskakującymi detalami: dania słone zawierają składniki kojarzone ze słodyczami, a w słodkościach znajdziemy składniki typowo wytrawne. Wszystko to jednak łączone z głową, widać, że zagra. Marta ma wyczucie łączenia składników poza utartym szlakiem bez popadania w ekstremalne szaleństwa i efekciarstwo. To będzie tylko trochę dziwne, a głównie bardzo smaczne.

Norbert Sokołowski

Norbert Sokołowski

kucharz, specjalista kuchni staropolskiej

,,Foodpairingowa uczta” to prawdziwy smakołyk dla wszystkich, którzy lubią dobrą i ciekawą kuchnię. Wejdźcie do świata, gdzie spotyka się barszcz czerwony z grejpfrutem, mus z białej czekolady nabiera charakteru za sprawką ostrego kompana w postaci chrzanu, a kaszotto mięknie, widząc jak boczek romansuje z wędzoną przez Martę i Wiktora śliwką z domowego sadu… W tej książce nie ma przypadkowych połączeń smakowych. Tutaj znajdziesz inspiracje, piękne i oryginalne zdjęcia oraz naukowe fakty, napisane językiem smaku.

dr Artur Głuchowski

wykładowca akademicki, specjalista ds. gastronomii molekularnej

E-book „Foodpairingowa uczta: Zima” stanowi zbiór 20 inspirujących i niespotykanych receptur, w których autorka – Marta Szumiata, dzieli się z czytelnikami pomysłami na połączenie znanych polskich potraw wraz z pozoru niepasującymi do nich smakami, nierzadko wtrącając akcenty zimowe i świąteczne. To wszystko dzięki magii  tytułowego foodpairngu, który króluje w restauracjach modernistycznych. Jak przystało na książkę kucharską z prawdziwego zdarzenia, okrasza je bogatym opisem doznań sensorycznych, anegdotami z domu rodzinnego, stanowiącymi źródło inspiracji oraz przepięknymi fotografiami, które oprócz obrazowania sposobu podania, zachęcają do spróbowania tych niecodziennych propozycji. Jestem przekonany, że wśród tych przepisów każdy odnajdzie coś godnego swojej uwagi, dla mnie z pewnością będą to pączki po rusku.

Michał Topol

Michał Topol

rzemieślnik, założyciel Topolove

To ogromna przyjemność i zaszczyt móc widzieć nasze dechy w otoczeniu tak wielu nietuzinkowych propozycji kulinarnych. “Foodparingowa Uczta” to wyjątkowy zbiór nieoczywistych połączeń smaków, zapachów, kolorów i  konsystencji. Rozpiętość propozycji doskonale współgra z różnorodnością wizualną naszych desek, bo przecież je się (także) oczami 😉.

Wybierz swoją opcję:

Sprzedaż

Kiedy?

Od 24 listopada

Co otrzymujesz?

 

E-book

“Foodpairingowa uczta: zima”

 

Cena

49 zł

Pakiet

Kiedy?

Od 24 listopada

Co otrzymujesz?

1. E-book “Foodpairingowa uczta: zima”

2. E-book “Śliwkowy przepiśnik”

3. E-book “Jak fotografować jedzenie

w domowych warunkach”

Cena

79 zł

nauka na talerzu

Marta Szumiata

Z wykształcenia Cukiernik, Technolog
i Projektant Żywności SGGW,
Inżynier Materiałowy Politechniki Warszawskiej.
Pasjonatka gotowania, pieczenia i jedzenia.
Na co dzień zgłębia tajniki gastronomii
molekularnej, foodpairingu i historii kulinarnej.
Autorka bloga naukowo-kulinarnego
naukanatalerzu.pl i artykułów na blogu
blog.foodpairing.com

Pracownia Foto mdwd

Wioleta Prochenka

Inżynier Technologii Chemicznej Politechniki Warszawskiej, technolog kosmetyków, a także fotograf rodzinny, ślubny oraz produktowy i kulinarny (absolwentka Warszawskiej Akademii Fotografii). Obecnie studentka Szkoły Głównej Handlowej. Kocha podróże, jazdę konną, fotografię i wszystko co się z nią wiąże. Na co dzień, razem z mężem Damianem prowadzą firmę fotograficzną Moment Decydujący – Pracownia Fotograficzna MDWD.

Nasi Partnerzy:

Zobacz nasze przygotowania – zajrzyj za kulisy!

TAK! Zamawiam e-book „Foodparingowa uczta: zima”