Wszystkie artykuły - Nauka na talerzu - Marta Szumiata

Wszystkie artykuły

  • Kategorie

smak kwaśny cytrusy owoce

Smak kwaśny

Powracam do tematu odczuwania smaku. Do tej pory pojawiły się artykuły o smaku słodkim, gorzkim i umami, pozostały więc jeszcze dwa z puli podstawowych, czyli smak kwaśny

Zobacz post »
po co lecytyna w czekoladzie rodzaje czekolady

Rodzaje czekolady

Już wiesz, w jaki sposób produkowana jest czekolada, bo opisałam to szczegółowo w ostatnim artykule 🍫 Teraz czas, by dowiedzieć się, czym się różnią poszczególne

Zobacz post »
czekolada rodzaje różne smaki czekolada produkcja

Czekolada

Na blogu pojawiły się już różne okołoczekoladowe artykuły (ganache, gorąca czekolada, mus czekoladowy), więc najwyższy czas, by przyjrzeć się samej czekoladzie od podszewki. Ten

Zobacz post »