Wszystkie artykuły - Nauka na talerzu - Marta Szumiata

Wszystkie artykuły

  • Kategorie

karmelizacja pianek marshmallows reakcje maillarda

Marshmallows z grilla

Jak zrobić marshmallow z grilla? Jakie pianki nadają się na ognisko? Dlaczego pianki stają się chrupiące i brązowe? Jak się je pianki z ogniska? Co to s’mores?

Zobacz post »
jak zrobić soczyste mięso po co marynować mięso

Po co marynować mięso?

Po co marynować mięso? Co to marynata? Z czego się składa? Jak zamarynować mięso? Ile czasu? Jak zrobić dobrą marynatę? Skąd się bierze soczystość mięsa?

Zobacz post »
wilgotna babka cytrynowa na święta baba wielkanocna przepis

Babka pomarańczowa

Jak zrobić wilgotną babkę pomarańczową? Jakie składniki są potrzebne? Z czym ją podawać? Jak ozdobić babkę wielkanocną? Idealna babka na Wielkanoc, którą zrobisz z zaledwie

Zobacz post »
przepis na wielkanocny mazurek z migdałami

Mazurek z migdałami

Jak zrobić wielkanocny mazurek z migdałami? Co jest potrzebne do mazurka? Jak przygotować kruche ciasto? Czym wypełnić spód? Co to mazurek? Z czego się składa? Skąd

Zobacz post »