Wszystkie artykuły
Culinary Innovation at restaurant Mugaritz
1 lipca, 2024
Brak komentarzy
What do R&D Chef do in a restaurant? Is it beeter to eat by hands? How does music influence on
Co to onigiri? – wywiad z Niigata Onigiri
3 marca, 2024
Brak komentarzy
Co to jest onigiri? Dlaczego nazywa się go japońską kanapką? Z czego się składa? Jaki ryż jest najlepszy do onigiri?
What is note by note cuisine? – interview with Andrea Camastra, chef of Nuta Restaurant
12 kwietnia, 2023
Brak komentarzy
What is note by note cuisine? Is it possible to use that method in a 'normal’ kitchen? What is the
Jak pić wino porto? – c.d. wywiadu z Anią Santos, Portogalense
12 stycznia, 2023
Brak komentarzy
Jak smakuje porto? Dlaczego wino leżakuje w beczkach? Ile czasu dojrzewa? Jak pić porto? W jakiej temperaturze podawać wino czerwone,
Co to wino porto? – wywiad z Anią Santos, Portogalense
3 stycznia, 2023
Brak komentarzy
Co to porto? Jak produkuje się to wino? Czym się charakteryzuje? Gdzie może być wytwarzane? Co to wino wzmacniane? Jakie
Jak zrobić drożdżowe? – Wywiad z Moniką Walecką – Cała w Mące
17 listopada, 2022
Brak komentarzy
Jak przygotować dobre ciasto drożdżowe? Co zrobić, by było mięciutkie i puszyste? Ile dodać drożdży? Czy można użyć miodu? Czy