Wszystkie artykuły

What is note by note cuisine? – interview with Andrea Camastra, chef of Nuta Restaurant
What is note by note cuisine? Is it possible to use that method in a 'normal’ kitchen? What is the difference between molecular gastronomy

Jak pić wino porto? – c.d. wywiadu z Anią Santos, Portogalense
Jak smakuje porto? Dlaczego wino leżakuje w beczkach? Ile czasu dojrzewa? Jak pić porto? W jakiej temperaturze podawać wino czerwone, białe czy szampana?

Co to wino porto? – wywiad z Anią Santos, Portogalense
Co to porto? Jak produkuje się to wino? Czym się charakteryzuje? Gdzie może być wytwarzane? Co to wino wzmacniane? Jakie są style porto? Czym się różnią

Jak zrobić drożdżowe? – Wywiad z Moniką Walecką – Cała w Mące
Jak przygotować dobre ciasto drożdżowe? Co zrobić, by było mięciutkie i puszyste? Ile dodać drożdży? Czy można użyć miodu? Czy składniki muszą być w temperaturze pokojowej?

Jak gotować jajka? – Wywiad z Tomkiem Zielke – Waszyngton
Spis treści Mam dzisiaj przyjemność porozmawiać ze świetnym dziennikarzem kulinarnym i szefem kuchni Kawiarni Waszyngton – Tomkiem Zielke, który interesuje się jedzeniem nie tylko od strony

Jak dekorować torty? – Wywiad z Must Bake
Spis treści Mam dzisiaj przyjemność porozmawiać o dekorowaniu tortów z cukiernikiem Wojciechem Błaszkiewiczem-Okrągłym, który jest założycielem pracowni cukierniczej Must Bake w Gdyni. Wojciech Błaszkiewiczem-Okrągły