Wszystkie artykuły

Marshmallows z grilla
Jak zrobić marshmallow z grilla? Jakie pianki nadają się na ognisko? Dlaczego pianki stają się chrupiące i brązowe? Jak się je pianki z ogniska? Co to s’mores?

Tiramisu
Jak zrobić prawdziwe włoskie tiramisu? Jakie składniki są niezbędne (i dozwolone) do zrobienia tiramisu? Czy dodaje się alkohol? Jak zrobić puszysty krem? Czy można zrobić

Gorąca czekolada
Jak zrobić pyszną czekoladę na gorąco? Jakie składniki są niezbędne? Czy można zrobić czekoladę na gorąco z kakao, bez czekolady? Czym się różni gorąca czekolada od kakao?

Masa makowa
Jak zrobić pyszną masę makową? Jakie składniki są potrzebne? Jaki mak wybrać: mielony czy niemielony? Niebieski czy biały? Czy trzeba mielić mak? Czym posłodzić

Jak zrobić lody?
Jak przygotować lody? Jak mieszać składniki, by uniknąć grudek? Po co pasteryzować mieszankę? Dlaczego musi „odpoczywać”? Kiedy dodać jogurt, a kiedy owoce? Po co jest homogenizacja?

Ciasto dyniowe 'pumpkin pie’
Co to jest ten słynny ‘pumpkin pie’, który ląduje na każdym amerykańskim stole na Święto Dziękczynienia? Z czego się składa dyniowy paj? Jak go zrobić? Na co zwrócić uwagę,