Wszystkie artykuły
Jak przechowywać jedzenie?
Jak nie marnować jedzenia? Poprzez właściwie postępowanie z gotowym posiłkami! Jak bezpiecznie przechowywać żywność? W jakiej temperaturze należy przechowywać owoce
Jak się robi zupki chińskie?
Skąd pochodzą zupki chińskie? Jak powstały? Z czego są zrobione zupki chińskie? Co jest ich podstawowym składnikiem? Jakie dodatki się
Jak gotować ryż?
Jak gotować ryż nie z torebki? Co zrobić, by był sypki? Od czego zależy kleistość ryżu? Jaki gatunek wybrać do
Jak suszyć grzyby?
Jak wysuszyć grzyby bez suszarki? Po co w ogóle to robić? Czy takie grzybki lepiej smakują? Co z nimi później
Jak gotować fasolę?
Jak gotować fasolę, żeby była miękka? Dlaczego jest twarda, mimo długiego gotowania? Po co moczy się fasole? Jak ją szybko
Grillowanie i barbecue
Spis treści Czy jest ktoś, kto nie lubi grillowanego jedzenia? Ogień był prawdopodobnie pierwszym źródłem ciepła, którego użyto do ugotowania